Informatie

Is uw ploeg de huidige competitie beu en/of willen jullie gewoon eens andere oorden opzoeken, dan kunt U vandaag nog uw vereniging inschrijven bij onze VMF-competitie in Zuidwest-Vlaanderen. We staan gekend als de énige minivoetbalcompetitie in onze streek op Zaterdagnamiddag!! Voor het komende seizoen zijn er nog slechts enkele plaatsen vrij dus snel inschrijven is de boodschap…

Bij VMF-Kern Zuidwest-Vlaanderen zijn er geen grote vedetten aan het werk en we willen zoveel mogelijk de ontspanning laten zegevieren, gekruid met een professionele kant door de samenwerking met de Vlaamse Minivoetbalfederatie. Daarnaast vinden we ‘den apres-mini’ ook zeer belangrijk dwz dat U na uw wedstrijd nog gezellig kunt vertoeven in één van onze gezellige cafetaria’s in de diverse sportlocaties..

Om onze sport bekender te maken naar het grote publiek toe, worden er tal van promotiecampagnes opgezet maar het best promoot U uw ploeg en/of sponsor via deel te nemen aan onze competitie.Hieronder belichten we kort onze competitie in vier rubrieken.

 

Doel :

Onze kerncompetitie staat voor vernieuwing, gezonde ontspanning, oprechte familiesfeer,enz… Door deze nieuwe weg in te slaan, groeit onze competitie jaar na jaar, telkens worden de nieuwe ploegen vaste waarden in onze reeks.

Uiteraard worden in het eerste seizoen leergelden betaald..

Aan onze huidige competitie nemen ploegen deel uit de ganse regio, ploegen uit Waregem, Beveren-Leie, Oudenaarde, Desselgem, Markegem, Dentergem, Tielt,enz… strijden voor de hoogst te behalen plaats. Maar zelfs ploegen van buiten Zuidwest-Vlaanderen mogen aan de competitie deelnemen.

Een belangrijk detail dat de meeste sponsors wel zou kunnen interesseren, is dat we nog altijd een zeer goedkope competitie zijn en wensen te blijven, ondanks alle prijsverhogingen die onze maatschappij teisteren.

We opteren dan ook voor het maximale voetbalplezier voor een minimale prijs.

 

Competitieformule :

Er zijn twee competities binnen onze VMF-kern, die van start gaat begin september en die duurt tot eind Mei met een tussenstop van een week rond de jaarwisseling.

De gewone competitie verloopt over een heenwedstrijd en terugwedstrijd.De stand wordt na elke speeldag opgemaakt en tijdens het weekend nog op de website gezet.

De bijkomende bekercompetitie wordt gespeeld via een poulesysteem, hierdoor krijgt men nog meer wedstrijden voor éénzelfde prijs. Sinds een tweetal seizoenen wordt voor het systeem zoals de champions-league gekozen, de meeste ploegen keurden dit massaal goed, ongetwijfeld omdat de rechtstreekse uitschakeling bij de finalewedstrijden komt kijken afhankelijk van het aantal ploegen in competitie.

Voor de beide competitie betaalt U uiteraard maar één prijs maar er worden ieder seizoen zo’n 14 tal ploegen toegelaten waarin niemand echt boven uitsteekt als superploeg, iedereen kan van iedereen winnen en dit maakt onze reeks juist zo boeiend…

Uiteraard moet er ieder seizoen een kampioen en een bekerwinnaar zijn, deze worden dan beloond met prachtige bekers op onze alom bekende finaledag.

Ook de fairste ploeg wordt beloond met een nieuwe minivoetbal terwijl iedere aanwezige ploeg op deze finaledag bedankt wordt met een waardebon om te benutten bij één van onze competitiesponsors.

Locaties :

We spelen over drie verschillende sportlocaties, allemaal gelegen in de regio van Waregem-Tielt. We kunnen beschikken over de sporthal ‘den averul’ in Beveren-Leie, sporthal ‘den bul’ in Markegem en de gemeentelijke ‘ COMPLEET VERNIEUWDE ‘ sporthal van Desselgem.

Allemaal mooie sportzalen met uitstekende ondergrond en uitermate verzorgde kleedkamers met telkens aparte doucheruimtes…

Voor de dames onder ons, zijn de gezellig ingerichte kantines waar de uitbaters je hartelijk zullen verwelkomen en je graag zullen bedienen met een hapje en/of drankje.

Er werd vrijwel iedere Zaterdagnamiddag gevoetbald in twee van de drie sportzalen, er is tevens de mogelijkheid om uw voorkeur van locatie en/of aanvangsuur van jullie thuiswedstrijden zelf te bepalen, in samenspraak met het kernbestuur, afhankelijk van het uurrooster. (14u.–20 u.)

Kostprijs :

De nieuwe ploegen worden verzorgd bij de bevestiging van deelname 100 euro te storten op onze rekening. Voor september moet er een voorschot van 300 euro betaald worden op diezelfde rekening met melding van de ploegnaam en seizoen.

De totale afrekening wordt opgemaakt aan het einde van het seizoen verrekend met alle gemaakte onkosten tijdens het seizoen. Het kan zelfs zeer goed zijn dat U, als ploeg, overschot hebt, deze wordt dusdanig dan ook terugbetaald op jullie rekening. Sinds een tweetal jaar moeten de ploegen zelf instaan voor het betalen van de scheidsrechter.

Tijdens de competitie moet de thuisploeg 10.50 euro (incl. zaalkosten) betalen aan de arbiter terwijl tijdens de bekerrondes, de ploegen de kosten moeten delen.

Kortom, voor een bedrag van ong. 400 euro speelt men een gans jaar competitievoetbal, het kan zelfs nog voor minder maar dat ligt dan aan uw ploeg!

Dus voor 2.02 euro per wedstrijd kan een speler een uur minivoetbal spelen, zich nadien gratis douchen en hij is daarbij verzekerd tegen ongevallen.

Zijn er goedkopere alternatieven om zich sportief te ontspannen?

 

Hebt U zin gekregen om U in te schrijven voor onze competitie, neem dan vlug contact op met volgende personen :

  • Lagrainge Bernard, Nellekenshof 3, 8720 Dentergem – 051/63.59.62 bernard.lagrainge@pandora.be
  • Lagrainge Jelle, Dentergemstraat 11, 8720 Markegem – 051/46.62.33 jelle.lagrainge@telenet.be

Website www.kernzuidwestvlaanderen.be

Misschien ook nog handig is dat U uw gegevens en ploeggegevens door stuurt naar ons zodat wij ook nog papieren kunnen opsturen naar jullie.

Alvast bedankt voor de interesse…